Back to All Events

Sint Laureins

- Plantactie met de scholen op woensdag 26 september in de voormiddag en met medewerking van een 120-tal leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van de basisscholen.
- De beplanting loopt over een traject van een 3-tal km van Kantijne tot Vuilpan en over Moershoofde, daar waar zich toen ook Klein België situeerde. Ook In Sint-Margriete en in Watervliet zijn er sites waar krokussen geplant worden (korte trajecten).
- De leerlingen worden met een 'Nostalbus' naar de locaties gebracht
- De leerlingen worden begeleid en via gidsen (5-tal personen) ter plaatse geïnformeerd
- Ook op de scholen worden er herinneringsplekjes ingericht door het aanplanten van de witte krokussen
- De kinderen nemen een doosje met een krokusbolletje mee naar huis.
- Naast de beplantingsactie wordt ter hoogte van Moershoofde(brug) een herinneringsplek ingehuldigd door het Schepencollege van Sint-Laureins en met een korte toespraak. Uur nog te bepalen. Er komt een oude foto van 'den draad' met zicht op het Godshuis van 2 x 3 m en ook het infobord van Verhalis wordt hier geplaatst. De 'belevingsgids' van Klein België (Eddy Matthys) brengt meer duiding rond deze actie:  http://www.meetjeslandsegidsen.be/klein-belgie-voor-groepen/

contactpersoon: Kathleen Seynhaeve tel: + 32 9 218 76 47‬

Earlier Event: September 23
Maldegem
Later Event: September 30
Maldegem