Back to All Events

Linieland van Waas en Hulst

kindje met krulletjes.jpg

Op zaterdag 6 oktober wordt er door de EGTS Linieland van Waas en Hulst een startevenement georganiseerd in samenwerking met de partners Sint-Gillis-Waas, Hulst, Stekene en Beveren en voor dit evenement ook Moerbeke en de werkgroep grensdorpen. 
Aansluitend bij dit eerste plantmoment is er een belevingswandeling. Tijdens de belevingswandeling wordt er gewandeld op de Koningsdijk vanaf de kruising Polderstraat richting fort Bedmar (De Klinge). Aan de hand van 3 lokale historische verhalen wandelen mensen terug in de tijd doorheen dit stukje grensoverschrijdende geschiedenis.
Genodigden en recreanten maken hier kennis met bewoners en de grensbewaking van zowat 100 jaar geleden. Dankzij de verhalen die elke lokale gemeente, heemkundige kring en de werkgroep grensdorpen kon aanleveren wordt “den elektrieken draad” weer even deel van het Linieland van Waas en Hulst. Het evenement toont  de impact van de dodendraad op het alledaagse leven langs de grens.
In de week volgend op het startevenement zullen schoolkinderen in de grensstreek een krokuslint aanplanten.

contactpersoon: Careen Verwilligen tel. +32 3 205 36 69

Earlier Event: October 6
Zelzate
Later Event: October 9
Hamont-Achel en Cranendonck