Back to All Events

Hamont-Achel en Cranendonck

2 kinderen planten.JPG

besloten evenement

Op 9 en 11 oktober gaan leerlingen van de basisscholen in Hamont-Achel en Cranendonck samen aan de slag met het planten van krokussen. De Belgische kinderen versieren doosjes met krokusbolletjes voor hun Nederlandse buurleerlingen en vice versa. Een mooie manier om contact te leggen.

Bij de reconstructie van de Dodendraad vindt een reënactment plaats en de kinderen gaan iets smokkelen, waarschijnlijk de bolletjes.

Naast het krokussen planten zijn er nog andere activiteiten voor de kinderen: een ontmoeting met de schrijver van het boek 'achter de draad', een bezoek aan het smokkelmuseum in Budel, een bezoek aan de Achelse Kluis, creatieve workshop 'bulb in the box': een doosje maken voor de krokusbolletjes onder begeleiding van een kunstvakdocent.

contactpersoon: Maarten van Leeuwaarden tel. +32 11 51 05 33

Earlier Event: October 6
Linieland van Waas en Hulst