Back to All Events

Maasmechelen

twee meisje planten.JPG

In Maasmechelen worden meer dan 35.000 witte krokussen geplant! Wat zal dat er mooi uitzien als in het voorjaar van 2019 het witte lint van 18 kilometer lengte zichtbaar wordt in het landschap langs de Maas. De bollen zullen geplant worden door het sociaal bedrijvencentrum  en de gemeentelijke groendienst in samenwerking met enkele scholen uit Stein en Maasmechelen. Verder worden oud strijdersbonden en heemkundige kringen uitgenodigd om mee te planten. Er wordt ook een lokale wandel- en fietsroute ontwikkeld voor het ogenblik dat de bollen bloeien. De krokussen worden geplant vanaf Uikhoven tot aan het veer bij Meeswijk.
Het grote deel van de bollen zullen geplant worden door de kinderen van de basisscholen maar ook volwassenen kunnen tijdens de werkdagen tussen 9.00 en 15.30 een symbolische krokusbol komen planten. Kinderen van een basisschool uit Stein komen de grens over met de veerpont van Meeswijk om te helpen met krokussen planten.

contactpersoon: Jos Hermans +32 8 976 97 14 0‬

Earlier Event: September 30
Maldegem
Later Event: October 5
Assenede en Sas van Gent