Back to All Events

Davidsfonds lezing door Alex Vanneste in Aartselaar

Het Davidsfonds Aartselaar nodigt op woensdag 3 april prof. dr. Alex Vanneste uit voor een lezing over de zogenaamde ‘Dodendraad’.

In de Eerste Wereldoorlog slaagden smokkelaars, spionnen, brievendragers, oorlogsvrijwilligers, verzetslui en deserteurs overal langs de Belgisch-Nederlandse grens erin de Duitse grensbewakers te verschalken. Een onder dodelijke elektrische spanning staande draadversperring, streng bewaakt door schietgrage schildwachten, zou ‘passeren’ onmogelijk maken.

Vanneste, voormalig hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen, gaat in op het waarom van de versperring, het optrekken ervan, hoe Belgen de hindernis omzeilden, maar ook op de talrijke slachtoffers van het Duitse vuur en de roekelozen die de dodende kracht van de elektriciteit onderschatten.

De lezing vindt plaats om 20 uur in CC ’t Aambeeld. De inkom bedraagt 8 euro.

Earlier Event: March 17
Wandeling langs krokussen Maasmechelen